Marktonderzoek

Bent u op zoek naar een marktonderzoeksbureau? Wilt u deze inzichten om strategische beslissingen te kunnen nemen? Heeft u de ambitie om het succes van uw merk of organisatie te vergroten en wilt u graag onderzoeken hoe u dit bereikt? Wolting Marketing Support levert u deze insights.

Hét marktonderzoeksbureau voor technische doelgroepen – onze aanpak

U kunt kwalitatief en kwantitatief marktonderzoek laten doen in diverse sectoren. Bent u op zoek naar een specifieke sector? Kijk dan hier of wij over deze data beschikken. De gegevensverzameling kan zowel online- als telefonisch plaatsvinden.

Wolting Marketing Support verzorgt het totale onderzoeksproces; van doelstelling tot rapportage met aanbevelingen. Bij de start van het marktonderzoek bepalen we samen op basis van de informatiebehoefte en onderzoeksdoelstelling welke onderzoeksmethode passend is. Een persoonlijk gesprek en een uitgewerkt voorstel vormen vanzelfsprekend de basis voor elk marktonderzoek.

Marktonderzoek in de Benelux
Wij voeren marktonderzoek uit voor de Nederlandse en Vlaamse markt. U kunt daarbij een keuze maken welke landen en regio’s u wilt onderzoeken.

marktonderzoek bedrijf
marktonderzoek laten doen

Kosten marktonderzoek

We kunnen voor u het gehele onderzoeksproces verzorgen. Ook is het mogelijk om alleen op onderdelen onze expertise in te zetten. U kunt bijvoorbeeld alleen de begeleiding, de statistische analyse of het telefonische veldwerk afnemen. De kosten van het marktonderzoek zijn vooral afhankelijk van de onderzoeksopzet en -grootte. 
Wilt u bewuste beslissingen nemen op basis van gedegen onderzoek? Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken. 

Typen marktonderzoek

Typen onderzoeken die regelmatig door ons marktonderzoeksbureau worden uitgevoerd zijn onder andere:

  • Onderzoeken naar nieuwe product-markt-combinaties.
  • Klanttevredenheidsonderzoeken. 
  • Algemene marktinventarisaties (quick scans).


Voor veel onderzoeken wordt onze eigen actuele en complete database als uitgangspunt genomen. Hierdoor is het niet nodig om externe databestanden aan te schaffen en beschikken we bovendien over de juiste contactpersonen.

marktonderzoeksbureau
marktonderzoek resultaten

Rapportage marktonderzoek

Bij het onderzoek wordt indien gewenst de respons anoniem en vertrouwelijk verwerkt.

Afhankelijk van het aantal respondenten en het bereik, duurt een marktonderzoek  gemiddeld 3-6 weken. Na afloop van het onderzoek ontvangt u van ons een heldere rapportage met de antwoorden op uw vragen, opvallende zaken en aanbevelingen. Ook ontvangt u de tellingen van de antwoorden op uw vragen en een grafische ondersteuning. Tot slot ontvangt u de respons op respondentniveau in Excel. Op deze manier heeft u direct inzicht in welke respondenten welke antwoorden hebben gegeven. Indien gewenst, kan de respons ook anoniem worden verwerkt. 

Onze projectmanager houdt u ook gedurende het onderzoek goed op de hoogte van het verloop van het onderzoek en de tussentijdse resultaten.

Complete ondersteuning – méér dan alleen een marktonderzoeksbureau

Wolting Marketing Support is meer dan alleen een marktonderzoeksbureau. Een combinatie van marketing- en sales support diensten gedurende het jaar is bij ons mogelijk. De doelstelling kan dan zowel het uitvoeren van marktonderzoek, dataverrijking of het ontvangen van leads en/of afspraken zijn. Losse afname van diensten is mogelijk, maar met een combinatie van diensten bent u het hele jaar ontzorgd. Wij denken graag met u mee.