menu

menu

'Kansen voor
  een nieuw
    businessmodel'

Willem Pronk
servicemanager benelux

Home > Diensten > marktonderzoek > Case Grundfos

Case Grundfos

Reactie Grundfos Nederland:
Willem Pronk, service manager Benelux
Wolting Marketing Support heeft professioneel binnen de gevraagde kaders het onderzoek verricht en de juiste marktonderzoekresultaten geleverd. Grundfos zal van deze resultaten gebruik maken met als doel de klanten nog beter van dienst te zijn.  

Grundfos Nederland
Grundfos is een multinational en is één van de wereldleiders wat betreft de productie en verkoop van pompen en pompsystemen. Grundfos is een bedrijf met een heel duidelijke Missie en Visie. Het hoofdkantoor is gevestigd in Denemarken en in vele landen vertegenwoordigd met een verkoopkantoor en/of productie unit. Grundfos Nederland is één van deze verkoopkantoren en actief in de segmenten: Building Services, Industry en Water Utility. Grundfos onderscheidt zich op het gebied van technische kennis, advisering en ervaring. Momenteel wordt deze kennis ingezet om procesoptimalisaties en -besparingen in kaart te brengen. Dit ter ondersteuning van de productverkoop.

Onderzoek
In het onderzoek wat voor Grundfos is uitgevoerd stond de mogelijkheid van een nieuw businessmodel centraal. Wat zijn de kansen voor een ‘waarde creatie’ door middel van diensten. Veel productleveranciers doorlopen een veranderingsproces waarin dienstverlening het fundament van een product- of productie georiënteerd bedrijf wordt. Het doel: klanten ontzorgen, meer onderscheidend vermogen, performance verbetering en het genereren van meer omzet.

Aanpak
Het onderzoek werd uitgevoerd in twee segmenten waarbij raakvlakken duidelijk zichtbaar waren. Het managementboek ‘Business Model Generatie’ is hierbij gebruikt. Enkele relaties werden geïnterviewd. De verkregen kennis is getoetst in een kwantitatief onderzoek. De resultaten geven aan op welke wijze ‘Grundfos Advies’ succesvol kan zijn. Het resultaat zal ter ondersteuning van mogelijk toekomstige beslissingen worden gebruikt.

meer diensten en oplossingen

naar links naar links

Contact en informatie